STROKOVNO svetovanje in izvedba z več kot 25 let IZKUŠENJ.
KAKOVOST vedno na PRVEM mestu.
Do 10 let GARANCIJE.

07/36 35 100
aluk.doo@siol.net
Cesta XV. brigade 51, 8330 Metlika

Vrata

Vrata so danes med najbolj pomembnimi sestavnimi deli stabnega pohištva. So nujen del vsake stavbe, saj omogočajo prehod iz zunanjega sveta v notranje prostore in gibanje med temi. Morajo biti funkcijonalna, lepa, moderna, toplotno izolirana, ter predvsem varna. Poleg teh lastnosti je seveda pomembna tudi trajnost izdelkov ter obnašanje pri mehanskih obremenitvah. Glede na položaj vrat v stavbi ločimo zunanja (vhodna, garažna, balkonska) in notranja vrata. Vrata izdelujemo iz pvc-ja, aluminija ali kombinacijo obeh. Izbirate lahko med različnimi vzorci, od klasičnega pa vse do modernega stila, prav tako lahko oblikujete vrata po lastni želji in tako poudarite unikatni izdelek v vašem domu.

Vrata - Vhodna PVC

PVC vrata, izdelana iz profilov priznanega Nemškega proizvajalca KBE so obstojna, varna, trajna, enostavna-brez potrebnega vzdrževanja. Glede na cenovni razred in kvaliteto so najboljša odločitev. Vašemu domu prispevajo velik delež k stilu in karakterju, na izgled so domača, klasična ali moderna.
Garancija na vrata je 10 let

Lastnosti in prednosti PVC vhodnih vrat

 • možnost izdelave v enokrilni ali dvokrilni izvedbi z obsvetlobo ali nadsvetlobo,
 • različi modeli vrat, vzorcev, potisnih ročajev in kljuk,
 • dvojno tesnenje s trajno elastičnimi tesnili,
 • ojačano s pocinkanimi cevmi 60x40x2,5 mm
 • vogali so spojeni z dodatnimi ojačitvami iz masivne plastike za preprečitev povijanja
 • standardno 5 točkovno zaklepanje,
 • trije varnostni tečaji nastavljivi v vseh smereh,
 • serijska dvostranska ALU plastificirana kljuka
 • serijski cilindrični vložek s tremi ključi
 • standardna vgraditev termo izoliranega ALU praga
 • možna izvedba s prečnimi elementi ali vzorčnimi paneli debeline 36 mm

Vrata - Vhodna ALU

Ponujamo kvalitetna, estetska, ALU vrata, ki zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in udobnoti. So obstojna, odporna na neugodne zunanje vplive, zagotavljajo popolno vzdržljivost tudi po mnogih letih, enostavna-brez potrebnega vzdrževanja. Vrata imajo odlično termično izolacijo, ki jo dosežemo s pomočjo posebnih votlih poliamidnih lamel ter dodatnih izolacijskih vložkov.

Dobavljiva so v različnih modelih, od klasičnih, elegantnih in modernih vrat.

Vhodna vrata lahko popestrite tudi z različnimi dodatki kot so razni ročaji, tolkala, kukala, samozapirala.
Pri ALU vhodnih vratih vam nudimo

 • različne modele vrat, vzorcev, potisnih ročajev in kljuk
 • možnost vstavnega panela, debeline 24, 36 mm
 • prekrivni panel zunaj debeline 56mm
 • prekrivni panel obojestransko 90mm
 • trojno tesnenje s trajno elastičnimi tesnili
 • standardna vgraditev termo izoliranega ALU praga
 • standardno tritočkovno zaklepanje z varnostnimi kavlji
 • trije 3D popolnoma nastavljivi tečaji
 • klasičen, eleganten ali moderen stil vratVrata - Protivlomna kovinska

Protivlomna vrata preprečijo poskus vdora v prostor. Vratna krila in podboj sta narejena iz jeklene konstrukcije, iz večtočkovnega zaklepanja (zaklepa na obeh straneh vrat), zaščitnega cilindričnega vložka, varnostne rozete (preprečuje lomljenje ali vrtanje cilindričnega vložka), omejilcem odpiranja (preprečuje nasilen vstop skozi delno odprta vrata), širokokotnim kukalom. Protivlomna vrata zagotavljajo poleg varnosti tudi protizvočno in toplotno izolacijo.

Onemogočajo preboj vratnega krila in lomljenje podboja; lomljenje, vrtanje in izvlek ključavnice; dviganje ali krivljenje vratnega krila; vlom s posebnimi vlomilskimi tehnikami; vstop s ponarejenimi ključi.

Vrata - Panoramska

Panoramske drsno nagibne stene za velike odprtine pri katerih krila pri odpiranju ne posegajo v notranjost prostorov in omogočajo dober izkoristek. Možnost enostavnega zračenja z nagibom, ter velika prehodna odprtina pri popolnoma odprtem sistemu.Vodila panoramskih vrat so odporna na korozijo in izdelana iz masivnega kosa aluminija. Koleščka pri vratih so uležajena ter tako pripomorejo k dolgotrajnem brezskrbnem delovanju.


Panoramska harmoni krilna vrata

Enostavna in očem prijazna rešitev, kadar potrebujete zelo velike odprtine. Brez nepotrebnih kril in pokončnikov, ki bi zastirala pretok zraka ali omejevala pogled ter prehod med prostori. Možna izvedba s tremi, štirimi, petimi, šestimi ali celo sedmimi krili.Možna izvedba s tremi, štirimi, petimi, šestimi ali celo sedmimi krili.Vrata - Drsna ALU

Ste omejeni s prostorom in ne veste, kako bi čim boljše izkoristili in zaprli ogromno odprtino? Nudimo vam eno izmed ugodnih rešitev, nakup drsnih vrat. Pri le teh je glavna značilnost, da se odpirajo po vzdolžni osi in pri tem ne segajo v prostor.. So bolj praktična od klasičnih krilnih vrat, ki lahko poleg praktičnosti opravljajo tudi dekorativno funkcijo. Z drsnimi vrati lahko predelimo prostore, ali ustvarjamo nove.Dvižno/drsni sistemi so zmožni neverjetnih nosilnosti posameznih kril vse do 400 kg in omogočajo lahkotno enoročno odpiranje. Vgradimo lahko navadna ali varnostna stekla skupne debeline do 55mm, s katerimi dobimo toplotne karakteristike primerne za energijsko varčne objekte.


Serija SC70, ne vsebuje termičnega mosta in je primerna za notranje pregradne sten v industrijski rabi, in vse povsod, kjer ne potrebujemo dobre toplotne izolacije, važna pa so nam neprepustnost zraka, vetra in vode. Možne zasteklitve od 4 do 18mm. Izdelava v dvotirni 55mm ali trotirni 91mm izvedbi, z maksimalno šestimi krili

Največja prednost drsnih sten je pohodni prag, ki je lahko v celoti poravnan s pohodno površino


Serija SC140TT s termičnim mostom je načrtovana za konstrukcije steklenih zapiranj višje kakovosti, rezidenčnih in komercijalnih zgradb. Trdnost okvirjev omogoča konstrukcijske rešitve velikih dimenzij. Dvižno drsni mehanizem olajša premikanje in omogoča praktično delovanje izdelka. Možne zasteklitve od 10 do 40mm. Izdelava v dvotirni 140mm ali trotirni 213mm izvedbi, z maksimalno šestimi krili.

Lastnosti

 • Uw=1,8W/m2K
 • Ug=1,1W/m2K
 • Rw = 38 db


Serija SC170TT s termičnim mostom je načrtovana za izpolnjevanje še tako visokih pogojev na področju trmične izolacije, nepropustnosti zraka, vode in zvočne izolacije. S svojo robustnostjo zagotavlja izvedbo elementov zelo velikih dimenzij, pri tem pa upošteva visoke standarde za energetsko varčnost. Možne zasteklitve od 28 do 55mm. Izdelava v dvotirni 170mm izvedbi, z maksimalno šestimi krili.

Lastnosti

 • Uw=1,2W/m2K
 • Ug=0,6W/m2K
 • Rw = 43 db

Vrata - Notranja

Notranja vrata sodijo med najpomembnejšimi elementi notranje opreme stanovanj in drugih objektov, v katerih se zadržujejo ljudje. Poleg funkcije ločevanja prostorov, postajajo tudi vse bolj pomemben dekorativni element bivalnega prostora.Za notranja vrata ALU-K 50PI so značilne vedno nove moderne linije. Te izražajo in povezujejo sodobnost, estetiko in uporabnost. Popolna paleta izdelkov in materialov, lahko zadovolji s svojimi sestavnimi kombinacijami tudi najbolj zahtevne arhitekrurne izzive. Prilagodljivi ALU podboji v barvi po izboru s katerimi objamemo steno se dopolnjujejo z različnimi krili vrat, kot so lesena, steklena ali v alu okvirju.

0PI klasična vrata so idealna za javne zgradbe, kjer sta varnost in higiena na prvem mestu. Posebna zunanja oblika in oblika vmesnih prostorov omogoča, da se izognemo zadrževanju prahu in nečistoči. zaradi svoje prilagodljivosti in deljivosti podboja, je mogoča hitra in natančna menjava obsoječih vrat, brez večjih gradbenih posegov in posebnega hrupa.


50PI minimal in 50PI stekljena vrata so posebna v svoji estetski inovativnosti in izjemnem minimalizmu profilov. S premišljenimi in natančnimi dodatki kljub optični lahkotnosti obdržijo robustnost.

50PI drsno odpiranje omogočajo popolno varčevanje s prostorom. Zdržujejo prilagodljivost in uporabnost ter pri tem ohranjajo visoko estetsko vrednost.
Vrata - Garažna

Poskrbite, da je poleg glavnega vhoda v zgradbo, prijeten vhod v hišo tudi z garažnimi vrati. Smo pooblaščeni zastopnik za kakovostna garažna vrata Hormann in Guttomat.

Dvižna garažna vrata so lahko iz pocinkane pločevine, kjer je površina prevlečena s slojem umetne mase iz poliestra in je popolnoma zaščitena proti rjavenju. Glavne lastnosti garažnih vrat so dobra toplotna in zvočna izolacija, tesnenje, odpornost proti vetru, varnost pred padcem ter seveda zaščita pred ukleščenjem. Vsa avtomatska vrata zajemjo preizkušeno avtomatiko z zagotovljeno garancijo.


Dvižna stropna vrata v enem kosu (dvignejo se pod strop s pomočjo vzmeti in škarjastega mehanizma). Preizkušena dvižna garažna vrata Berry zanihajo navzven, preden se pomaknejo pod strop garaže. Vse govori v prid originalu: kakovost in varnost, videz in udobje ter domišljena tehnika. Vsaka dvižna garažna vrata Berry združujejo izkušnje več kot 50-letnega tehničnega znanja v izdelavi garažnih vrat.Dvižna stropna sekcijska vrata (sestavljena iz širokih lamel, odpirajo se navpično navzgor in se lomijo v ostrem loku pod strop, ne zavzamejo prostora pred garažo, dobro tesnijo). Sekcijska garažna vrata so moderna in elegantna vrata, ki se odpirajo navpično navzgor. Tako pridobite več prostora pred garažo in v njej. Sekcijska garažna vrata so vedno primerna - ne glede na to, ali je oblika garažne odprtine pravokotna ali poševna, ali če ima segmentni ali polkrožni lok. Zato so idealna za naknadno posodobitev.Stranska lamelna (sestavljena iz širokih lamel, odpirajo se z enostavnim porivanjem v stran). Elegantna, ekonomična in racionalna, to so prednosti, ki označujejo novo Hormann vrata. Ustvarite svoj osebni prehod, brez prevelikega odpiranja s katerim bi ohladili prostor, ali dovolili pogledom v prostor. Mehko in lahkotno odpiranje, ki ne bo znižalo stropa vaše garažeRolo garažna vrata Rollmatic (sestavljena iz ozkih lamel, odpirajo se s porivanjem navzgor, kjer se pod stropom najvijajo v rolo). Navojna - rolo - garažna vrata RollMatic podjetja Hörmann nudijo zares veliko prostora pred garažo in v njej. Pri parkiranju lahko zapeljete avto čisto do garažnih vrat, pri tem pa je tudi področje pod stropom v garaži prosto. Profil navojnih garažnih vrat RollMatic je iz zelo kakovostnega, korozijsko zaščitenega aluminija in serijsko opremljen z moderno Hörmann pogonsko tehniko. Pogon je nameščen izven konzole. Garažna vrata RollMatic se pomikajo in ustavijo izredno lahno in tiho, kar ščiti garažna vrata. Notranje tipkalo in osvetlitev garaže sta že vgrajena v ohišju krmiljenja.Krilna garažna vrata so iz posebnih ALU profilov, ki so lahki in zagotavljajo stabilnost vrat. Možnost izbire vzorca po vaši želji. Garažna vrata so lahko polna ali pregrajena s prečnimi elementi in vstavljenim steklom, vrata se odpirajo navzven.Vrata - Okovje in oprema

Ključavnice za vhodna PVC vrata

Kje smo

Kontakt

Pošlji

Copyright © 2019. Alu-K Vse pravice pridržane.