STROKOVNO svetovanje in izvedba z več kot 25 let IZKUŠENJ.
KAKOVOST vedno na PRVEM mestu.
Do 10 let GARANCIJE.

07/36 35 100
aluk.doo@siol.net
Cesta XV. brigade 51, 8330 Metlika

Fasade

Fasadne stene za večjo prepoznavnost poslovnih objektov in funkionalnost vaših domov.

Se ne morete odločiti katero fasado izbrati? V našem programu lahko izbirate med steklenimi fasadami, ki vam zagotavljajo funkcionalnost, toplotno in zvočno izolacijo, zmanjšano porabo energije, odpornost na vremenske vplive, vodoodbojnost, izkoriščanje naravne svetlobe. Pri fasadnih stenah je možnost vgraditve okenskih in vratnih kril z odpiranjem. Zasteklitev je možna z enojnim ali izolacijskim steklom in varnostno kaljenim ali lepljenim steklom. Fasadne stene delimo na različne tipe izvedbe:

Strukturna fasada

Strukturna fasada je sestavljena iz stekla in aluminijaste konstrukcije iz stebrov in prečk. Za ta tip fasade je značilno, da se kovinski deli ne vidijo. Pri zunanjem delu pa so vidne le fuge, saj so steklene modulne plošče, ki so s posebnimi silikoni prilepljene na podkonstrukcijo, oddaljene druga od druge 16 mm. Prednost te fasade je, da je zunanja fasadna stena vizualno enakomerna tako kot pri fiksni zasteklitvi, kljub nagibnim oknom, ki so nevidna.

Polstrukturna fasada

Pri polstrukturni stekleni fasadi je značilno, da je steklo vpeto z minimalno ALU letvico v nosilno eloksirano aluminijasto konstrukcijo. Zasteklitev je izvedena z izolacijskim polrefleksnim steklom. Fiksna in odpirajoča se polja so enaka po videzu od zunaj, okna se lahko kombinirano odpirajo navznoter.

Stebričaste fasadne stene

Stebričaste fasadne stene so stene, kjer so vidni ALU profili, steber-prečka. Stebri in prečke so širine 60 mm, ki se pritrdijo s fiksnimi konzolami ali vijaki. Profili strukture imajo vgrajena dva kanala, skozi katerih poteka ventilacija medsteklenega prostora in odvajanje morebitne vlage. Izbirate lahko med kombiniranim odpiranjem s posebnimi izoliranimi okvirji z nevidnim okenskim krilom, nagibna okna v varianti s termično prekinitvijo ali v hladni varianti. Ta sistem fasad je namenjen za obešene fasade, nagnjene fasade, kritine, predore in poligonalne strukture.

Slike objektov

Kje smo

Kontakt

Pošlji

Copyright © 2019. Alu-K Vse pravice pridržane.